Forhindringsbane til Crossfit Games

Reebok Crossfit Games 2017 byder i år på en kort, men hurtig, forhindringsbane med 9 forhindringer fordelt på ca. 200 meter.

Det er anden gang, Crossfit Games har en forhindringsbane blandt deres events. Første gang var i 2012, hvor det var US Marine Corps, der lagde bane til. I år har Crossfit Games selv sammensat og bygget banen. Den indeholder en del klassiske forhindringer, såsom forcering af høj mur, klatring i cargo-net og armgang i monkeybar. Banen, i sig selv, ser ikke teknisk svær ud og ville godt kunne gennemføres, i en god tid, af en habil OCR-løber.

Forhindringer på banen:

  • Klatring over cargonet
  • Balancebom direkte over til sving i reb.
  • Monkeybar
  • Highwall
  • Hurdles lav-høj-lav-høj-lav
  • Tarzan/armgang i reb med markering på toppen af sidste reb.
  • Steps
  • Lavt kravl under cargonet
  • Rebstige op til mål.

Se hele banen herunder.

Hvad har Crossfit og OCR så med hinanden at gøre, og hvorfor giver en OCR-bane mening at have med til en Crossfit konkurrence?

Vinderen af Crossfit Games får den uofficelle titel som Fittest Man/Woman on Earth, og skal derfor være god til ALT, hvad vedkommende får stillet som udfordring (løb, svømning, vægtløftning, fitness, gymnastiske øvelser m.m.), men altså ikke ekspert i én disciplin. Det nytter jo ikke noget at være super stærk og kunne udføre et 250 kg dødløft, hvis man samtidig ikke kan følge med konkurrenterne, når efterfølgende event byder på løb i højt tempo, efterfulgt af Ropeclimbs, pull-ups og andre højintense øvelser. Og her mener jeg, sådan en kort forhindringsbane giver ret god mening, da den udfordrer deltagernes kondition, styrke og teknik på samme tid. Det kan i den grad skille fårene fra bukkene. Finalisterne i denne disciplin kommer til at løbe banen 3 gange i alt, og da det højst sandsynligt kommer til at være et sprint fra start til slut, vil selv de mindste fejl i teknikken, være afgørende for resultaterne.

Det samme gør sig jo gældende i OCR-sporten. Man kan måske vinde noget tid på at være en god løber, men har man ikke styrken eller teknikken til at kunne forcere en forhindring, så er det jo lige meget. Det er jo også lige meget, at man kan springe hver andet trin over i en Monkeybar eller lave et ropeclimb legless, hvis man til gengæld ikke kan løbe mellem forhindringerne. Det er også oplevet herhjemme i Danmark, at det er de små marginaler, der fordeler topplaceringerne.

Blandt andet derfor indeholder min træning, en masse crossfit, da jeg via dette både får udviklet min styrke, men også min stamina og evne til at kunne arbejde under høj puls, i længere tid af gangen.

Indlægget er skrevet af: Andreas Dragsted, 31 år, bor i Glostrup. Arbejder til daglig som Oversergent ved livgarden, men læser pt. til Logostikøkonom på fuldtid.

Andreas var i Top 10 til både Nordic Race – Strandparken og Hasle bakke, og har kvalificeret mig til VM 2017 i Canada.