Sådan kommer du i gang med OCR – 5 gode råd til dit første løb

Vi har samlet de 5 bedste råd til dig, der vil løbe dit første Nordic Race. Forhindringsløb er meget nemt at komme i gang med, i sær hvis du læser vores 5 tips…

1.      Gør det sammen…

Tag din bedste ven, din mor, din fætter, eller en anden kammerat, under armen og få en fantastisk dag sammen. I kan hjælpe hinanden gennem forhindringerne, støtte hinanden og give hinanden opbakning gennem hele løbet. Det er bare sjovere, at løbe sammen!

2.      Begynd ikke med Mount Everest…

Det giver nok sig selv; Man skal starte i det små. Det nytter ikke at starte med at bestige det højeste bjerg. Man må bygge op mod det første løb og træne op til det. I et forhindringsløb er det først og fremmest løbeformen, der er vigtig. Træn dit 5 km løb i perioden op til dit første Nordic Race. Desuden er der vigtigt at få trænet arme og skuldre (Rows, pullups og lignende), samt et kraftigt afsæt (Box Jumps, jumping squats og lignende)

3.      Udforsk selv kortet…

Inden hvert Nordic Race lægges rutekortet op på web og på facebook. Kig kortet godt igennem og se selv, hvad du skal i gennem på løbsdagen. Når du har set ruten og forhindringerne, kan du finde forklaringer og yderligere billeder af forhindringen på hjemmesiden. Desuden ligger der ’Hack’ videoer, med tips og tricks på Nordic Race OCR Blog.

4.      Forbered dig på hjemturen…

Efter flere kilometer gennem mudder og vand, med adrenalinen pumpende og trætte muskler, vil man bare gerne lægge sig ned og få pusten igen. Derfor er det vigtigt at tænke over, hvad du gør efter løbet, inden du ankommer på dagen. Dit tøj vil være mudret og vådt; For ikke at blive underafkølet (i sær i de kolde tider), så sørg for at have tørt tøj med på pladsen, så du ikke skal vandre helt ud til din bil, for at skifte. Skift ud af dit våde tøj umiddelbart efter løbet, inden du kollapser helt. Sørg også for at have lidt med, du kan få i maven, så kroppen har noget energi at tære på. Der er omklædningsfaciliteter på eventpladsen.

5.      Det rette grej til opgaven…

Når du løber Nordic Race, behøves du ikke en masse dyrt, nyt udstyr, men du bør nu alligevel ikke løbe i dine mest udtrådte Converse sko. Dit tøj og sko, vil blive meget mudret til, men det kan altid vaskes af igen. Invester i et par gode trail sko! Det er en super investering og vil gøre utrolig meget for din løbsoplevelse. Hvad angår tøj, så undgå bomuld og andet stof, der absorberer og holder på vand. Det vil veje dig med og blive trukket ud af form, mens du løber. Tætsiddende løbetøj i kunststof er det mest optimale at løbe i.

Så hvad venter du på? Kom i gang med dit første (eller næste) Nordic Race her.