Smarte Nytårsforsæt, du kan holde!

For tiden sættes der rigtig mange nytårsforsæt. Desværre ved vi, at kun en lille del af disse nytårsforsætter bliver realiseret og at de fleste ikke engang holder til udgangen af januar. Det kan der være mange årsager til, men vi syntes, det er ærgerligt at lade så meget god vilje og energi gå til spilde. Derfor vil vi hjælpe dig til at sætte et godt og SMART mål for 2019; Et nytårsforsæt, du kan holde!

Når vi snakker mål, er det vigtigt at tænke SMART! Det er en forkortelse opfundet af Management Review i 1981. SMART står for Specifik, Målbar, Aktualisérbar, Relevant og Tidsbegrænset. SMART bliver brugt i alt fra procesledelse til skoleelevers opgaveskrivning og du har måske hørt begrebet før. Men hvordan kan du bruge det til dit nytårsforsæt?

Specifik: Dit nytårsforsæt skal altid være fuldstændigt klart defineret. ”I-2019-vil-jeg-motionere-mere” får dig sjældent op af sofaen og ud og løbe, på en grå, kold regnvejrsmorgen.

Sæt et specifikt mål! ”I 2019 vil jeg løbe [et specifikt Nordic Race event] under tiden mm:ss”. Nu har du et specifikt mål og ved hvad du ønsker at opnå.

Målbar: Et mål et ret ringe, hvis der ikke er en målstreg. Kan du ikke måle dit nytårsforsæt, så er det meget svært at afgøre, hvornår det er opnået. Igen kan du ikke måle på ”I-2019-vil-jeg-motionere-mere”.

Derimod er der en meget tydelig målstreg i slutningen af dit Nordic Race event. Vi måler endda tiden for dig, så du får din helt præcise præstation med hjem.

Aktualisérbar: Hvis du aldrig har løbet forhindringsløb før, så er det SMARTe mål næppe at ville vinde Nordic Races Elitedivision. Vær ærlig overfor dig selv. Hvad kan du overkomme? Hvad er realistisk? Det skal naturligvis stadig være en udfordring, men en realistisk udfordring.

Relevant: Sæt et mål, der betyder noget for dig! Noget der motiverer dig. Ikke fordi andre siger at du skal eller fordi du føler en forpligtelse. Find et mål, der virkeligt motiverer dig. Det kan være at du skal klare den ene forhindring, der altid volder dig besvær, uden hjælp fra andre. Eller at du skal gennemføre dit første Nordic Race. Så længe det er relevant og motiverende for dig, er det et godt mål!

Tidsbegrænset: Ligesom nytårsforsættet skal være målbart, så skal det også have en tidsbegrænsning. Med ”I-2019-vil-jeg-motionere-mere”-nytårsforsættet er det meget uklart, hvornår du kan afgøre om det er en succes. I stedet skal der være en klar tidslinje og en klar målstreg. For eksempel kan du vælge målstregen til Nordic Race – Strandparken d. 18/5/2019, Hasle Bakker d. 22/6/2019 eller Refshaleøen d. 7/9/2019. Alle 3 steder får du en klart defineret målstreg, en tidsbegrænsning og så giver vi dig endda en medalje, når du har klaret dit nytårsforsæt!

 

FIND DIN MÅLSTREG HER

 

Vi glæder os til at se dig besejre dine nytårsforsæt!