fbpx
Hvad er OCR?

Hvad er OCR?

Den engelske forkortelse OCR står for Obstacle Course Racing. Oversat direkte til dansk er det forhindringsbaneløb, eller i hverdagssprog: forhindringsløb. Som ordet antyder handler det altså om et løb med en række forhindringer undervejs. I dag er forkortelsen OCR internationel anerkendt og benyttet som titel for sportsgrenen.

Forhindringsbaner er ikke noget nyt fænomen, tværtimod. Inden forhindringsbaner blev til en yndet udfordring for den almene mand/kvinde, blev de flittigt brugt af militæret, som led i træningen af rekrutter. Nogle af de første billeder fra militære forhindringsbaner kan datere helt tilbage til Canada, år 1917. I Danmark begyndte Forsvaret at indføre forhindringsbaner i 1946, som led i Militær Femkamp.

 

 

Hvem dyrker OCR?

Målgruppen for OCR har ændret sig markant i årenes løb. Før tusindårsskiftet var OCR en udpræget mandsdomineret sport, hvor det at deltage og gennemføre bedst kan beskrives som en manddomsprøve. Ligeledes tiltrak de første OCR events primært løbere med et særdeles godt fysisk udgangspunkt. I nyere tid, navnligt de seneste 3-4 år, har både opfattelsen af OCR samt målgruppen ændret sig markant.

I dag ser vi en ligelig fordeling mellem deltagende mænd og kvinder. Diversiteten blandt de deltagende er enorm, og alle kan gennemføre og have det sjovt undervejs – uanset alder, højde og fysisk form.

 

Hvad er OCR? (Obstacle Course Racing)

 

OCR er også en holdsport

OCR er i høj grad en social sportsgren. Mange løber sammen med en makker eller samler et helt hold – og det har mange fordele. For det første får I en super fed, fælles oplevelse ved at løbe OCR sammen. Det giver noget helt unikt at presse grænser og overvinde udfordringer sammen med gode venner eller kollegaer. Og hvis moralsk støtte og opbakning ikke helt er nok, så skal en hestesko, en håndsrækning eller det sidste lille skub nok gøre, at I kan hjælpe hinanden igennem selv de sværeste forhindringer.

Til alle Nordic Race events er der desuden en stor eventplads med musik, siddepladser og masser af boder med mad og drikke, så I kan puste ud og hygge jer sammen efter løbet.

 

Hvad er forhindringsløb?

 

Er du blevet nysgerrig på OCR? Få vores nybegynder guide med gode tips, råd og vejledning til hvordan du bliver klar til dit første OCR løb.

Få vores nybegynder guide