fbpx
4 fifs til at komme igennem Edge!

#1 – Træn din grebsstyrke!

I gennem Edge, skal du klatre godt 5 meter sidelæns, med en smal kant at gribe fat i, hvor man kun lige kan hænge fast med det alleryderste af fingrene. Der stilles derfor enorme krav til både grebsstyrke, teknik og udholdenhed. Træn din grebsstyrke op til løbet. Hæng i fingerspidserne fra en pull-up bar eller gå farmers walk med to vægtskiver.

 

#2 – Forbered dig mentalt!

Når du kommer op til Edge er det vigtigt at have en gameplan. Find et par billeder af Edge og planlæg, hvordan du vil komme igennem. Overvej for eksempel om du vil klatre med din dominante arm forrest, så du kan trække dig hurtigere igennem, eller bagerst, så du har mere stabilitet. Overvej om du vil gennem alle grebene, eller om der er nogle af dem du kan springe over.

 

#3 – Tag din tid!

Hvis du ikke er top elite, med komplet kontrol over din puls, så lad vær med springe direkte op på platformen og ud på forhindringen. Stop i stedet op, træk vejret, få pulsen ned, ryst armene og fokusér! Du kommer hurtigere i gennem ved at stoppe op og trække vejret, i stedet for at blæse ud på forhindringen og falde ned halvvejs.

 

#4 – Find balancen!

Nogle gange skal man lige føle på grebene, før man hænger helt fast. Hvis du er usikker, så hæng dig forsigtigt ud i det første greb. Hæng der 1 sekund eller 2 og føl på grebene inden du klatrer videre. Når du har hængt der et par sekunder er du klar og så er det bare igennem!

 

 

Nu er du klar til at gennemføre Edge!