fbpx
Mød Pierre Axelsen

Mød en professionel OCR-løber: Pierre Axelsen

Af Simon West

I vores nye artikelserie I vores artikelserie ’Mød en professionel OCR-løber’ har vi fået fat i nogle af de bedste OCR-løbere i Danmark, og taget os en snak med dem. Vi kommer bl.a. ind på hvem de er, deres bedrifter og gode træningsråd og tips til nye OCR-løbere. Dette er den fjerde og sidste artikel, og her har vi taget en snak med en mand, som har ligget i toppen af ved de seneste mange Nordic Race, nemlig Pierre Axelsen.

Pierre er 31 år gammel og kommer fra Randers. Han har løbet OCR siden 2013, men inden for de seneste par år er det gået ekstremt stærkt for Pierre. Med adskillige gode præstationer ved Nordic Race og andre OCR-løb, har Pierre skabt sig et ry om, at han er mand, man skal holde øje med til hvert løb. Pierre har dog også andet at se til end at løbe OCR. Han er far til en pige på 5 år, som han bruger meget tid med, og derudover arbejder han også som smed.

Jeg spurgte ind til, hvordan Pierre opdagede OCR. Her blev der svaret, at hans bror introducerede ham for sporten. Pierre syntes, at det lød som en sjov og god udfordring. Hans første løb var Nordic Race The Warrior, herefter blev Pierre bidt af OCR.

Pierre Axelsen på vej igennem ’Prison’ ved Nordic Race Aarhus Hills 2022. Foto: Nordic Race

For Pierre starter hans dag typisk mellem kl. 4-6 om morgen. Her starter arbejdsdagen og de efterfølgende træninger, som han skal igennem i løbet af dagen. Pierre har ét træningspas hver dag, men tre gange om ugen træner han to gange om dagen. Træningerne kan bestå af alt fra løb, styrketræning, grebstræning, mobilitetstræning til cardio for udholdenhed.

Jeg spurgte lidt ind til, om han dyrkede andre former for sport, og her blev der svaret; ” swinrun og crossfit”. For Pierre er det et rigtig godt supplement til OCR, og så er det sjovt at lavet noget anderledes en gang imellem.

I og med at Pierre træner meget, var det naturligt for mig at spørge ind til, hvilke styrkeøvelser han vil anbefale nye inden for OCR:

”Så vil jeg sige pull ups. Det er en rigtig god trækøvelse, til når man skal op på wings for eksempel. Det er bare en skidegod overkropsøvelse.” (Pierre Axelsen, OCR-løber)

Derudover nævner Pierre også, at dødløft en rigtig god øvelse, da det er godt at have stærke ben. Bent over barbell row og er også en nævneværdig øvelse, som ville være god at mestre:

”Det er sådan de øvelser jeg ville fokusere aller mest på.” (Pierre Axelsen)

Vi kom også ind på, hvilken styrkeøvelser, som han personligt bedst kan lide. Her blev der svaret pull ups. En pull up kan laves på så mange forskellige måder, hvilket er noget, Pierre synes er fedt.

Inden for OCR er det også vigtigt at kunne løbe. Her har Pierre nogle forskellige former for løbetræninger, som han selv løber ud fra. Den ene løbetræning er interval. Her er det vigtigt, at der bliver tonset igennem og givet max gas. Den anden løbetræning er det, som Pierre kalder en tempo-tur. Her giver man 70% af sit max, men selvfølgelig over længere distance end interval. Typisk løber Pierre 8-12 kilometer på hans tempo-ture. Den tredje løbetræning som Pierre udøver er restituationsture. Her er det vigtigt, at man løber med lav intensitet men over en lang distance. Pierre løber hans restituationsture alt efter, hvor hård træningen var dagen inden, og hvordan kroppen har det på dagen.

Jeg spurgte efterfølgende om, hvad der er vigtigst. Er det løbetræning eller styrketræning. Her var svaret klart for Pierre:

”Det er meget individuelt, men jeg synes at løb- og styrketræning er lige vigtigt” (Pierre Axelsen)

Pierre Axelsen kom hurtigt igennem ’Halos’ ved Nordic Race Copenhagen Beach 2022. Foto: Nordic Race

Som det også har været tilfældet med de andre OCR-løbere, som jeg har snakket med, så spiser Pierre ikke ud fra en kostplan. Men det betyder ikke, at Pierre ikke tænker over, hvad han indtager i løbet af en dag:

” Jeg sørger for at spise sundt og spise godt med kulhydrater på de lange dage (…) også protein for at vedvare muskelmasse, opbygge osv.” (Pierre Axelsen)

Specifikt op til løb vælger Pierre at carb-loade et par dage før starten. Det gør han ved spise lidt ekstra pasta, grøntsager eller generelt sund mad. Det er vigtigt, at han ikke spiser store steaks eller burgere dagen før et løb, da det har en negativ effekt på hans performance.

Eftersom Pierre har løbet OCR i mange år og har masser af erfaring inden for sporten, vil han give 3 gode råd til nybegyndere:

1. Hav det sjovt ude på banen og husk at nyde det selvom det kan være hårdt. Spring ud i det.

2. Husk grebstræning. Det er vigtigt i forhold til mange forhindringer, hvor man skal trække sig op.

3. Der er et fedt community inden for OCR. Der er massere muligheder for at møde nye mennesker, som kan give dig motivation og glæder.

Pierre Axelsen som netop har krydset målstregen ved Nordic Race Aarhus Hills 2022. Foto: Nordic Race

Afslutningsvis spurgte jeg ind til hvad hans kort- og langsigtet mål inden for OCR, og hvad han er mest stolt af. Her svarer en meget motiveret Pierre, at hans kortsigtede mål er blive Danmarks bedste OCR-atlet, og hans langsigtede mål er at lave en god præstation til verdensmesterskaberne. Pierre kunne i år også trække sig sejrrigt ud af Tough Trails, hvilket er noget, som han virkelig er stolt af.