fbpx
Udfordr dine børn!

I Nordic Race synes vi, det er vigtigt at børn og unge udfordres, lærer at stå på egne ben og indser deres eget potentiale. Det er vigtigt, børn ikke afskærmes og pakkes ind i bobleplast. Det kræver et par sår på knæene, for at lære at gå.

Vi har talt med OCR løberen Gregers Rasmussen, og hans familie, om vigtigheden af at udfordre sine børn og hvordan Nordic Race kan bruges til netop dette.

Vi ser mange der løber Nordic Race med deres børn, dig inklusiv, hvorfor er det så fedt at løbe sammen med sine børn? Vi har altid haft ungerne med til løb, når det var muligt. De har oplevet at far løb mange, mange gange før, så for dem er det helt naturligt at deltage nu. Det er fedt, de gider løbe med og der er gode grin og meget at tale om bagefter. Herhjemme bruger de også meget tid på at træne i vores monkeybar, ringe og meget andet. Ringene er forresten Asgers yndlingsforhindring.

Du kaster jo, bogstavelig talt, dine børn ud i hårde forhindringer, der er svære at klare. Hvorfor egentlig det? Vi har altid været bevidste om at udfordre vores børn. Familien er som sagt meget aktiv og de har været med til gymnastik fra de var helt små, så det er en naturlig del af vores hverdag. Se bare vores haves indretning (billedet nedenfor). Vi ser, at vores børn kender deres krop, kender dens muligheder samt dens begrænsninger og måske derfor kommer de heller aldrig til skade. De slår sig og får plaster på, men aldrig noget alvorligt.

 

Hvorfor er det vigtigt, at børn udfordres og ikke bare skærmes gennem livet? Hvis vi vil have nogle unge mennesker og voksne der kan selv, så må vi lære dem at klare sig tidligt. Det nytter ikke noget at gøre alt for dem, det lærer de intet af.

Ja, skoletasker er tunge. Ja, det er træls at det regner, men derfor skal man jo i skole alligevel (på cykel). Ja, det er svært at binde sine sko de første mange gange, men man kan jo ikke få voksensko med velcro. Og det nytter heller ikke noget, at de får opfattelsen af at de ikke kan. Hvis man hele tiden giver udtryk for at verden er farlig, så ER den jo farlig, og så får vi børn og unge der er bange for alt muligt irrationelt.

Hvad oplever du, at børn/unge får ud af at løbe Nordic Race? Det er sjovt. Det er en dag med familien og så skal man jo ikke undervurdere, at der er en medalje til sidst. Jeg oplever, det giver dem følelsen af at kunne noget og mestre noget.

 

Om OCR familien Rasmussen

Far Gregers, 39 år, løsarbejder, Nordic Elite deltager, samt deltager ved VM 2017. Gregers løb første gang Nordic Race i 2012.

Mor Trine, 33 år, motorikpædagog, gymnastiktræner og gymnasielærer i idræt.

Asger, 9 år og har deltaget i Nordic Race siden Himmelbjerget 2016. Han har svært ved at vente til næste løb. Går til klatring, gymnastik og Ninja.

Pil, 6 år, er mest sur over, hun ikke er gammel nok til at måtte løbe med endnu.

Tvillingerne Birk og Magne, 2 uger gamle og ret uinteresserede i OCR (endnu).

 

Følg familien online, @ocrwife (instagram)