HVAD ER TRAILLØB?

Trailløb forener det traditionelle, til tider lidt monotone, motionsløb med naturen, og ofte med den lidt mere barske side af naturen.

Et trailløb er nemlig ofte i kuperet terræn, og følger ikke altid de normale stier rundt i terrænet.

Man kan ofte komme ud for at skulle løbe mange højdemeter, bane sig vej gennem tæt skov, eller krydse åer og vandløb.

 

”I trailløb er der i forhold til løb på bane og vej ikke det samme fokus på pace, da terrænet hele tiden tvinger én op eller ned i tempo. At man er nødt til at følge terrænet og ikke absolut skal holde et bestemt tempo, virker afstressende for mange”

  • Christian Grøn Nørfelt elite trailløber

 

HVEM LØBER TRAILLØB?

Trailløb er for alle, som har lyst til at steppe deres motionsløb lidt op, og komme ud og se naturen fra end anden side, end man typisk gør fra de normale løbestier.

Om du er hyggemotionist eller eliteløber, så kan trailløb udfordre dig på dit niveau. Der findes trailløb i alle mulige distancer, fra de kortere løb på 4-6 km, helt op til løb på over 100 km.

 

TRAILLØB OG OCR

Trailløb kan være det perfekt springbræt for dig, som overvejer dit første OCR løb, men har behov for at få testet kondien og dine grænser lidt af inden. Selvom du ikke skal igennem store stilladskonstruerede forhindringer, vil du stadig kunne få nogle af de samme oplevelser som et OCRløb byder på. Det konstante varierende terræn udfordrer din omstillingsevne, de mange bakker kan udfordre din højdeskræk og ikke mindst teste din mælkesyregrænse. Alt sammen ting man også oplever i et OCRløb.

Trailløb er også en fantastisk mulighed for at holde løbeformen ved lige som OCRløber i lavsæsonen. Der er rig mulighed for at træne sin styrke op i det lokale fitnesscenter året rundt, så man nemmere kan forcere forhindringerne i et OCRløb, men den bedste måde at holde løbeformen ved lige og samtidigt arbejde på sin omstillingsparathed er ved at træne den med f.eks trailløb.

”Der er bestemt en sammenhæng mellem OCR og trailløb. For OCR gælder det, at man skal være en god løber og at man meget gerne må være god til at løbe i terræn, hvis man skal klare sig godt til OCR-løb. Dét får man trænet, når man træner trailløb”

Christian Grøn Nørfelt elite trailløber