Er OCR løb noget for dig?

OCR(Obstacle Course Racing), er blevet en utrolig populær sport verden over. Nogen har sågar udtalt, at det er den hurtigst voksende sport i USA lige nu. Sporten har for alvor nu også ramt Danmark og vi har selv siden vores første event oplevet en tilgang af deltagere på intet mindre end 600%. På en sæson kan vi derfor match antallet af deltager til feks Copenhagen Marathon og andre store events. Vi oplever stadig stor tilgang event for event og er spændte på hvad fremtiden bringer.

Der er dog stadig mange der endnu ikke har hørt om OCR-løb, og vi arbejder derfor dagligt på at udbrede sporten. En mindre procentdel af vores deltagere træner året rundt og kæmper om de attraktive pengepræmier, men langt størstedelen kommer for at få give dem selv en udfordring og få en fed oplevelse. Der er plads til alle i et OCR-løb, hvilket er en af forcerne ved netop denne type events. For førstegangsløbere kan følgende være rart at vide:

  • Man løber oftest sammen, og venter på hinanden undervejs. – Tiden er bestemt ikke vigtig! Tag jer den tid det tager, og fokusér på at få en god oplevelse. Det er også ok at gå mellem forhindringerne!
  • Man er ikke tvunget til at gennemføre alle forhindringer. – Ved de mere fysisk krævende forhindringer vil der være tilknyttet en strafrute. Dvs at skulle du møde en forhindring du ikke kan/tør gennemfører, kan du tage en strafrute på cirka 200 meter istedet. Det er vigtigt for at understrege at du deltager under eget ansvar, og der er ingen tvang (med mindre man deltager som elite).
  • Hver forhindring, giver en personlig sejer. – Hvis man prøver, og andre ser du har svært ved det, så hjælper man helt automatisk hinanden. OCR er fyldt med team-spirit!
  • Det er udfordrende på et personligt plan. – Man kan blive udsat for vand, højder, mørke, mudder, pigtråd og lign. De fleste har noget de er bange for, som man til et løb kan udfordre sig selv på.
  • Man slipper hurtigt hæmningerne og giver sig fuldt ud. – Det kommer helt af sig selv efter man har været nede i det første mudderhul, så er det det indre legebarn der tager over.

Når vi spørger folk, hvorfor de løber OCR, er det typiske svar “Et mål at træne op mod”, “At udfordre mig selv”, “At få en oplevelse med mit team”, “At skubbe mine grænser. Vi har snakket med deltagere der aldrig har løbet før, som gennemførte sammen med vennerne. Der er altid en fantastisk stemning til et OCR løb, alle er glade, hjælpesomme og virker til at have det super sjovt, og rigtig mange spørger efter det næste løb, allerede kort efter målstregen er blevet passeret.

Du kender nok frasen “man skal prøve det før man forstår hvor sjovt det egentlig er”, og det mener vi absolut også er gældende for OCR. Vi ser utrolig mange gengangere til vores events og flere tager med rundt til alle vores events.

Træning er selvfølgelig er god ting, især for at forhindre skader. Men igen, det er ikke et krav for at kunne gennemføre et OCR-løb. Hvis man blot vil prøve et løb, vil flertallet kunne gennemføre løbet, dog vil det nok kræve en del inklusiv forhindringerne, med hjælp fra sine holdkammerater, eller de øvrige deltagere, der altid er friske på at give en hånd med. Når du begynder at løbe flere løb, vil vi nok anbefale at få trænet armene en smule, og selvfølgelig løbetræne lidt.

Artiklen er udarbejder i samarbejde med OCR DANMARK

Indhold vedrørende træning er udarbejder af OCR Training Denmark