preloder

Hvad er OCR?

OCR (Obstacle Course Racing), er blevet en utrolig populær sport verden over. På dansk ville vi nok kalde det forhindringsløb. Der er dog stadig mange der endnu ikke har hørt om OCR løb. En mindre procentdel af vores deltagere træner året rundt og kæmper om de attraktive pengepræmier, men langt størstedelen kommer for at få give dem selv en udfordring og få en fed oplevelse. Der er plads til alle i et OCR løb, hvilket er en af forcerne ved netop denne type events.

OCR løb er for alle!

For førstegangsløbere kan følgende være rart at vide:

  • Man løber oftest sammen, og venter på hinanden undervejs. – Tiden er bestemt ikke vigtig! Tag jer den tid det tager, og fokusér på at få en god oplevelse. Det er også ok at gå mellem forhindringerne!
  • Man er ikke tvunget til at gennemføre alle forhindringer. – Ved de mere fysisk krævende forhindringer vil der være tilknyttet en strafrute. Det vil sige, skulle du møde en forhindring du ikke kan gennemføre, er der en strafrute på cirka 200 meter i stedet.
  • Hver forhindring, giver en personlig sejr. – Hvis man prøver, og andre ser du har svært ved det, så hjælper man helt automatisk hinanden. Forhindringsbanen er fyldt med teamspirit!
  • Det er udfordrende på et personligt plan. – Man kan blive udsat for vand, højder, mørke, mudder, pigtråd og lign. De fleste har noget de er bange for, som man til et løb kan udfordre sig selv på.

om nordic race

2

NATIONER

7

BYER

25

EVENTS

29

GENNEMSNITSALDER

2012

STIFTELSESÅR

30.000

DELTAGERE

Nordic Race blev stiftet i 2012, med det formål at bringe OCR (Obstacle Course Racing) til Norden, hvor kvalitet og professionalisme var i højsædet. Første løb var succesfuldt og blev taget ekstremt positivt i mod af de deltagende, hvorfor der allerede året efter blev afviklet 5 løb, fordelt rundt omkring i Danmark.

Vores løb er typisk en 5-6 km lang forhindringsbane, for alle. Forhindringerne varierer i udformning og karakter, og udfordrer deltagerne på både hurtighed, styrke og teknik. Typisk indeholder løbet mellem 25 og 40 forhindringer.

0
Deltagere i 2012
0
Deltagere i 2013
0
Deltagere i 2014
0
Deltagere i 2015
0
Deltagere i 2016
0
Deltagere i 2017 (estimeret)

Forhindringsløb hos Nordic Race

Nordic Race arbejder med tre overordnede forhindringstyper: Strength, Speed og Technique.

Strength: Involverer typisk at slæbe eller bære et objekt, en given distance. Det kan være en betonklods, der skal slæbes, en fyldt murerspand, der skal bæres, eller en atlassten, der skal løftes op. Det kan også være en høj mur eller lignende, der skal forceres

Speed: Er mindre, hurtige forhindringer, som kan forceres med høj fart. Eksempelvis hurdles, man skal springe over, eller pigtråd, man skal kravle under. Det kan også indebære svømning af kortere distancer eller korte dyk. Det er dog ikke alle løb der indeholder vand.

Technique: Skal typisk gennemføres ved at kravle over, under eller igennem en given struktur. Det kan være man skal svinge eller klatre igennem, ved brug af forskellige greb eller lignende. Det kunne eksempelvis være armgang, rebklatring eller klatregreb.

Nordic Race arbejder med to typer af race på meget varierende underlag. De to typer er et almindelig race, hvor en distance på 5-6 km og med x antal forhindringer tilbagelægges, og et Circuit race, hvor en 2 km ruter med 20-30 forhindringer, tilbagelægges 3 gange. Det vil sige hver forhindring udføres 3 gange.

Obstacle Course Racing

Se videoen og få et kendskab til historien bag OCR.

hvordan …

… tilmelder man sig? Du kan tilmelde dig HER

… modtager man nyhedsbrevet? Vil du have alt det nyeste fra Nordic Race og gode tilbud, så meld dig til nyhedsbrevet HER

… bliver man frivillig? Du kan melde dig under fanerne Crewet HER

… finder man mere info? Vi skriver konstant nye artikler på vores blog, om alt fra ernæring og træning, til gode historier og motivation. Se bloggen HER