fbpx
Det eneste man bare ikke må glemme, er sko!

Fotograf: Michael Oxkjær

Her er det udstyr du har brug for, til OCR! Og det eneste, man bare ikke må glemme, til et race, er sko! Vi har fået Elite OCR løber Katja Christensen, til at fortælle, hvilket udstyr du som minimum bør medbringe. Katja har ordet:

Man kan faktisk klare sig ret godt, uden alt andet, så længe man bare har sine race-sko. Sådan har jeg det i hvert fald. Nok også derfor, har jeg altid et par ekstra trail-sko med.

Når man skal finde den rette sko, må man først og fremmest prøve sig lidt frem. En sko der virker for mig, virker måske ikke lige så godt for dig. Jeg startede ud med en blød sko med små runde pigge under. De var udmærket, greb fint fast i almindelig skovunderlag, men problemet med dem var, at de sugede meget vand og blev derfor tunge at løbe i. Fordelen ved en blød sko er, at den føles rigtig behagelig og man kan løbe langt, uden at få ømme fødder. Døjer man som mig med at vride meget om i anklen, kan det være en fordel med en mere stiv sko. Jeg havde et år, hvor mine ankler var meget skadet og jeg vred om stort set hver gang jeg løb i terræn. Det modvirkede de stive sko altså på – en kæmpe hjælp for mig. Den kan dog godt give lidt ømme tæer, efter en lang distance. Er der mudder på ruten, vil jeg anbefale en sko med masser af greb. Det kan både være de lange pigge, runde pigge, store pigge og så videre. Bare noget der kan gribe fat i mudderet. En sko, lavet af noget hurtigtørrende materiale er en rigtig god ide, hvis du skal igennem vandpassager eller svømning på ruten. Så slipper du for at få alt for tunge fødder på resten af ruten. Der er altså flere ting man lige skal være opmærksom på, når det handler om at vælge den rigtige sko. Det vigtigste er at din sko har lidt greb under. Så er du rimelig godt kørende.

Et tip fra mig er, at du altid skal gå ind og tjekke det løb du skal til. Nordic Race har inddelt terrænet i felter, så man rent faktisk kan se hvilket terræn man kan forvente at komme ud i (Find det HER). På den måde kan du pakke den sko, der passer bedst.

Lange bukser og en langærmet trøje – så er man beskyttet mod diverse småsten, brændenælder og mure, der slår igen. Dog vil jeg anbefale mindre tøj på de varmere dage. Hvis man ikke er bange for lidt småskrammer, så er det intet problem at løbe i shorts og t-shirt. Det SKAL bare sidde tæt! Det er virkelig nemt at sidde fast i pigtråd eller andet, hvis t-shirten eller bukserne hænger og slasker efter en. Go tight!
Et tip her er at få fat i noget kvalitetstøj, som faktisk kan holde til at man kravler i sten, svømmer og pjasker i mudder. Så behøver man ikke købe nyt hver gang.

 

Skrevet af Katja K. Christensen, 26 år, og arbejder til dagligt som Personlig træner. Katja blev nummer 3 til Nordic Race – Hasle Bakker, i maj. Til oktober drager Katja mod Canada, hvor hun skal deltage i verdensmesterskaberne i OCR.