fbpx
Det simple og sociale nytårsforsæt

Har du forsøgt dig med nytårsforsæt, kun for at finde ud af, at det heller ikke skulle være i år, de blev indfriet? Du er ikke alene. Mange andre før dig har fejlagtigt troet, at de kunne klare alverdens udfordringer uden hjælp og støtte fra andre end dem selv.

Alle kender det. Historien gentager sig. År efter år. Det er nytårsaften, og nu skal der fandme sættes nogle seriøse mål for mit nye liv. Jeg skal stoppe med at festryge cigaretter. Jeg skal træne super meget i det nye år. Jeg skal spise vegansk nu. Måske skal jeg cykle noget mere. New year. new me, skål og så bare derudaf!

Men, men, men… Langt de fleste af os laver to klassiske fejl, når det kommer til vores nytårsforsæt. Vi sætter for løse målsætninger, som er for udefinerbare, og vi sætter målsætninger alene, for os selv.

Vores råd herfra:

Glem dine utopiske planer for den store genfødsel af dig selv. Hank op i en god ven/veninde, og få tilmeldt jer et eller andet, som afføder et fælles mål. Når I har et fælles mål, har I langt nemmere ved at motivere hinanden til at nå målet, end hvis I blot var på egen hånd. Vi kan altid komme med undskyldninger over for os selv, når vi ikke lige orker træningen eller kan overskue de mål, vi har sat os. Men inddragelse af andre mennesker end sig selv skaber en fornemmelse af ansvar, som kommer os til gode i det lange løb. Vi burde egentlig have samme ansvarsfornemmelse over for os selv, og vores ”egenaftaler”, end vi har. Problemet er bare, at det har vi ikke. Det går alligevel ikke ud over andre end os selv, og så går det nok, tænker vi.

Men vi vil ikke skuffe vores nærmeste, og de aftaler vi indgår. Netop derfor er det nemmere at nå sine målsætninger, hvis man inddrager andre i sit netværk.

Sæt jer ned, tilmeld jer et Nordic Race i det nye år, drik en kop kaffe og få lavet nogle faste træningsaftaler. Når målet nås – erstat det med et nyt, ligesom Nik & Jay siger.

Det behøver ikke være så svært.