fbpx
Eksploderende sportsgren

Det samlede nordiske udbud af OCR (Obstacle Course Racing) er steget markant, inden for de seneste år. Sporten har længe haft medvind i Sverige, og fik for alvor medfart i Danmark i 2015.

Til trods for et stigende antal konkurrenter har det lykkedes os at skabe et kvalitativt dansk OCR bidrag.

Der er sket en markant ændring i fitness industrien og den moderne civilisations anskuelse af fysisk udfoldelse og psykologisk overkommelighed i forbindelse med træning og performance. Det har medført at hidtil ukendte sportsgrene har set dagens lys i det 21. Århundrede. Det drejer sig specifikt om CrossFit og OCR, men falder i al sin generelhed ind under funktionel fysisk træning. I et moderne videns- og evidensbaseret informationssamfund, finder OCR sig til rette, da dette netop kalder på funktionel formåen hos den enkelte atlet. Den overkommende følelse af at gennemføre, taler til menneskets ”No Mountain Too High” – attitude, hvor den adrenalinfyldte indre kamp for overlevelse, imødekommes af glæden og færdiggørelsesfølelsen ved målstregen.

OCR vil inden for de næste par år vinde yderligere terræn, på det traditionelle løbsmarked. Nordic Race vil ikke blot i 2017, men de næste mange år, være med til at skubbe toget og holde hjulene i gang, på et kvalitativt program i nordisk OCR.

Det samlede antal nordiske udbydere af OCR events har mere end fordoblet sig, de seneste par år. Vi velkommer konkurrencen, og ser den som et sundhedstegn på, at sporten bliver mere og mere etableret og får fodfæste på tværs af sund og bælt. Det er samtidig en god motivationsfaktor for arrangøren, som hele tiden skal have øje for udvikling, kvalitetsbevidsthed og oplevelsesdannelse. I sidste ende er den skærpende konkurrence en fordel for forbrugeren, da det afføder bedre events.

“EMBRACE THE PAIN”