fbpx
Elite Recap – Refshaleøen

Lørdag d. 19. august blev 3. etape i sæson ’17 skudt i gang. De udvalgte eliteløbere stod overfor en forberedelsesmæssigt anderledes udfordring, da elementerne og underlaget var stærkt vekslende gennem hele løbet. Nogle valgte at løbe i deres vanlige trailsko, hvor andre havde skiftet denne ud, med en mere urban og blød udgave.

Herredivisionen havde forinden Refshaleøen budt på to sejre til Nikolaj Dam, som igen i år ser ud til at cementere, at han er Nordic Races hurtigste. Med Mads Toft i hælene, løb Nikolaj både med sejren på Strandparken og i Hasle Bakker. Mads Toft har været i konstant udvikling, siden sit første Nordic Race, på Københavns Motocrossbane i 2016. Det var derfor med stor ærgrelse, han måtte udeblive fra løbet på Refshaleøen, af personlige årsager. I Mads’ fravær var storfavoritterne til podiepladserne Nikolaj Dam, Mads Gravers og Johan Ingemarsson. En tilbagevendende outsider skulle dog vise sig at blive herredivisionens store overraskelse.

I kvindedivisionen har vi set god kontinuitet blandt favoritterne, gennem sæsonens første tre race. Sidste års sæsonvinder, Margrethe Langhoff Thuesen, er fortsat med i front, dog uden at have hevet en etapesejr hjem i år. Foruden hende var favoritterne i kvindedivisionen til løbet på Refshaleøen, Katja Christensen, Ida Mathilde Steensgaard og Annika Thomsen.

Mikkel Beisner | Rebel Media House

Fra første skridt ud af startboxen, frem mod første forhindring inde i B&W-hallen, forsøgte atleterne at vinde den altid hæsblæsende placeringskamp. Efter atleternes exit fra den gigantiske bygning, begyndte de respektive favoritfelter, i hver division, at tage form.

Godt og vel halvvejs på ruten, begyndte der at tegne sig et billede af, hvem der skulle indfinde sig på den øverste skammel.

Hos herrerne forsvandt Nikolaj Dam, i en ren magtdemonstration, fra konkurrenterne. Han fuldendte således sit 2017 hattrick, med 3 sejre ud af 3 mulige. Det er tydeligt at se, at Nikolaj har arbejdet med sine svagheder i sommerpausen, da han er blevet markant bedre teknisk og har samtidigt finpudset sit løft på Atlas Stenen. Løbets helt store overraskelse, Leon Kofoed, rettede op på sin skuffende 10. Plads ved Strandparken i år. Han sluttede således Refshaleøen på en flot 2. Plads. Svenske Johan Ingemarsson tog tredjepladsen hos herrerne, i sit første Nordic Race. Ganske flot bedrift, og bestemt en atlet vi kommer til at se mere til i fremtiden.

Mikkel Beisner | Rebel Media House

For kvinderne så det længe ud til at podiet skulle indtages af Annika Thomsen, Margrethe Thuesen og Ida Mathilde Steensgaard. Annika sejrede sikkert, endda selvom hun missede forhindringen Nutramino Big Rig i sit første forsøg, da hun landede på den gale side af markeringen. Til trods for det mistimede afhop, havde Annika dog ingen problemer med at klare forhindringen i sit andet forsøg. Efter en sikker og effektiv passage af Staircase, kunne Annika yderst velfortjent, kaste en hånd i vejret, og se sig hyldet som vinder.

I hælende på Annika kom Margrethe Thuesen, som efter sikker gennemgang af forhindringerne i opløbsstrækningen, tog 2. Pladsen.

Den sidste podieplads blandt kvinderne, skulle dog afgøres på forhindringen Nutramino Big Rig. Ida Mathilde Steensgaard, vinderen fra Hasle Bakker, så længe ud til at tage den sidste skammel. Ida gik dog i stå, på de to spinners, som udgjorde de sidste to greb, på forhindringen. Den fejl udnyttede Katja Christensen, som for anden gang i træk snuppede 3. Pladsen.

Holdkonkurrencen blev vundet af Kristian Husgård, Martin Johansen og Tim Lasman, fra det nyligt sammensluttede hold, Team Flying Daddies. Disse blev skarpt forfulgt af Trekløveren OCR, med Stefan Hansen, Dan Cappelen og Michael Degn Jensen. Team Skins Danmark, som kan brøste sig af høj individuel kvalitet, måtte nøjes med en tredjeplads. Skins’ udvalgte, Nicolai Schjøtt, Michael Schjøtt og Axel Yang Kornvig, formåede ikke at levere en opfølger til holdets sejr i Hasle Bakker, og levede således ikke op til favoritværdigheden i divisionen.

Det bliver ekstremt spændende at følge udviklingen, ved de sidste tre løb i årets sæson. To ud af de tre tilbageværende etaper, er de intensive MX-baner, i henholdsvis Aarhus og København.