fbpx
Hårde betingelser på den mudrede bane

Denne sæsons løb har budt på en lang række af afvekslende udfordringer, både i form af forhindringer og terræn. Aarhus MX var bestemt ingen undtagelse og skulle vise sig at tage flere elitearmbånd end noget andet Nordic Race!

Diversiteten i forhindringerne, ændringerne i sværhedsgrad, samt underlag, er alle parametre som bliver skruet på, for at udfordre de deltagende mest muligt. Man kommer derfor ikke sovende til en gennemførsel! Man skal have styr på sin træning og forberedelse, for at kunne begå sig blandt de bedste og ultimativt kalde sig selv eliteløber i OCR sammenhæng.
Som eliteløber bærer man armbånd under sin gennemførsel. Klarer man ikke en forhindring, inden for tidsgrænsen, bliver armbåndet klippet, og man udgår fra konkurrencen. Ved hver forhindring er der placeret en dommer fra DOCRA (Danish Obstacle Course Racing Association), som tilsikrer fair konkurrence.

 

På denne etape blev der skruet op for forhindringskategorien STRENGTH, og der blev indsat flere byrder. Crossbags, Farmers Walk og Log Carry sørgede for godt med mælkesyre i benene, allerede fra 1. omgang i det kuperede terræn. Udover den forstærkede styrkekategori, så to nye og tekniske forhindringer dagens lys;

Ropes’N’Rings er en 10 meter lang kombination af henholdsvis ringe og reb, med 100cm mellemrum.

Nunchuks er en serie af stokke, som hænger over en skråvæg. Forhindringen passeres ved at gå sidevejrs på væggen, fra stok til stok.

 

Forventningerne til løbet var tårnhøje, og elitefeltet var præget af stor rutine og kontinuitet. Mads Toft var tilbage i startboksen, og naturligvis blandt favoritterne til at tage øverste skammel, på den forhindringstunge bane. Øvrige forhåndsfavoritter;

Nikolaj Dam; Har været ustoppelig i denne sæson, og vundet alle etaper indtil videre. Med en sejr på Aarhus MX kunne Nikolaj sikre sig den samlede sejr, før sæsonfinalen i København.

Leon Kofoed; Leon har kæmpet med skader i længere tid, men er endelig tilbage i storform.

Axel Yang Kornvig; Holddeltagelse har gentagende gange afholdt Axel fra at stille op i den individuelle række. Anderledes skulle det dog være denne gang, og hvilken fornøjelse det var, at have Axel af sted på egen hånd.

I kvindedivisionen havde Ida Mathilde Steensgaard forinden denne etape, en komfortabel føring ned til kvindedivisionens øvrige favoritter. Hvorvidt hun skulle udbygge føringen, eller sætte point til, skulle tiden vise. De øvrige favoritter;

Margrethe Langhoff Thuesen; Sidste sæsons vinder er en evig trussel for de øvrige konkurrenter. Med sin erfaring inden for klatreverdenen, er Margrethe særligt stærk på de tekniske forhindringer.

Katja Christensen; Den evige outsider går ofte ubemærket hen. Katja har længe befundet sig i den bedste halvdel af danske kvindelige OCR atleter, men har ofte set sig slået af de øvrige favoritter. I år har bestemt ikke været en undtagelse, hvor Katja for alvor har bidt sig fast på podiet, med sine to placeringer som nr. 3

Herrerne kom flyvende fra start, hvor særligt favoritterne skabte et hul ned, til det øvrige felt. Mads Toft lagde hårdt ud på den krævende bane, og var således første atlet på 2. Runde. I hælende på Mads Toft var Nikolaj Dam, Axel Yang og Leon Kofoed. Mads’ hårde start så ud til at give bagslag allerede på 2. Omgang, da han blev indhentet af de øvrige favoritter. Ultimativt endte Mads med at udgå fra løbet, ca. Halvvejs igennem, da han ikke kunne gennemføre Ropes’n’Ring i anden omgang.

Det skulle tage den forsvarende vinder, Nikolaj Dam, to omgange på MX-banen, at sætte en tyk streg under, at han ikke er til at kue i sin nuværende forfatning. Med Mads ude af løbet, og et stort forspring ned til Leon Kofoed og Axel Yang, løb Nikolaj således sikkert mod sæsonens fjerde individuelle sejr, samt den samlede sæsonsejr. Leon og Axel tog henholdsvis 2. Og 3. Plads på podiet.

Leon Kofoed beviser, med sine to andenpladser i streg, at han er tilbage i topstriden, og det bliver spændende at følge udviklingen fremadrettet, når han sætter jagten ind på Nikolaj Dam. Axel Yang Kornvig stempler for alvor sig selv ind i toppen af Nordic Race med sin 3. Plads.

Den helt store spænding i dagens etape, skulle vise sig at findes blandt kvinderne. Placeringerne skiftede hænder indtil flere gange, og intet så ud til at være afgjort, inden skoene havde passeret målstregen.

Ida Mathilde Steensgaard skabte sig selv en smal føring, fra løbets 1. omgang, og så stærk ud, mentalt og fysisk. Men intet var helt som det så ud til hos kvinderne. Både Margrethe Langhoff Thuesen, Katja Christensen og Ida Mathilde Steensgaard lå i front, fra omgang til omgang. Margrethe brugte særligt sine evner fra klatring, og indhentede sine nærmeste konkurrenter på de teknisk krævende forhindringer. Katja skød et hæsblæsende tempo, og gav konkurrenterne svært ved at se andets end hendes skosåler.

Filmen knækkede desværre for Ida Mathilde Steensgaard, inden hun skulle ud på sin tredje og sidste omgang, da hun, som så mange andre, fik problemer med sin 2. gennemførsel af forhindringen Edge. Denne forhindring blev endestationen for Ida Mathilde, som ikke nåede i mål inden for tidsgrænsen på 120 min. Dette var dog ikke et enestående tilfælde, da størsteparten af kvindedivisionen ikke nåede i mål inden for tidsgrænsen. To atleter sørgede dog for, at spændingen i kvindedivisionen forbliver intakt, til sidste etape er afsluttet.

Katja Christensen, løb med sin første etapesejr, da hun kronede en fremragende indsats på den ubarmhjertige MX-bane. Katjas formkurve har været en fornøjelse at følge, fra sæsonens begyndelse til nu. Hun har således to tredjepladser, samt en førsteplads, i 2017. Katja har som følge af benhårdt arbejde, kæmpet sig frem i kampen om den samlede sæsonsejr.

Katja og Ida Mathilde ligger på en delt førsteplads, i det samlede klassement, med 55 point. Sidste sæsons vinder, Margrethe Langhoff Thuesen, ligger indtil videre nr. 2 i det samlede klassement, med 51 point. Bliver vinderen af finaleetapen, en af de tre førende elitekvinder, tager vedkommende samtidig den samlede sejr, uagtet de øvrige to atleters placeringer. Der er derfor lagt i kakkelovnen til en action fyldt afslutning d. 18 november, i København.
Vil du vide mere om Nordic Elite, læs HER