fbpx
Kost og Restitution
Kosten er utrolig vigtig for din evne til at præstere, og restituere. Den rigtige kost, både i forhold til mængde, type og timing, giver rigtig mange fordele – Ikke bare for unge elitesportsudøvere, der er på vej frem, men også for de eliteatleter, der allerede præsterer på højeste niveau.
En velvalgt kost har positiv effekt på din præstationsevne. Den kan være med til at sikre dig optimalt udbytte af din træning og afkorte din restitutionstid, samt hjælpe dig med at opnå og fastholde optimal kropsvægt og fysik og give dig basis for at levere resultater på højt niveau.
Én ting er viden om kostens betydning for præstationsevnen – en anden udfordring er, at få teori om kost gjort til praksis og nye gode kostvaner.

KEND DIN ERNÆRINGSMÆSSIGE MÅLSÆTNING OG DIT ENERGIBEHOV

Dét, at du er bevidst om din ernæringsmæssige målsætning – fx øgning af fedtfri masse, optimering af jernstatus, forebyggelse af skader/sygdom eller vægttab – giver en lang række fordele for dig som atlet. Læs mere her.

JUSTÉR DIT ENERGIBEHOV EFTER TRÆNINGSBELASTNING

Dit daglige kostindtag bør sikre kulhydrat nok til at matche dit træningsprogram, din målsætning og fremme din restitutionsevne.
Vælg protein med høj biologisk kvalitet så som mejeriprodukter, kød, fisk, fjerkræ og æg. Prioritér valleprotein (fx fra mælk, yoghurt mv) lige efter træning.
De umættede fedtsyrer er vigtige for nydannelse af celler, immunforsvaret og de livsvigtige n-3 fedtsyrer, særligt fra den fede fisk, virker betændelseshæmmende. Alt dette er utrolig vigtigt for dig som atlet.

BOOST DIT IMMUNFORSVAR

Boost dit system dagligt med minimum 300 g frugt og 300 g grøntsager. Varier efter årstiden og vælg alle regnbuens farver.

ERNÆRINGSMÆSSIG RESTITUTION

  • Væske: Find dit væskebehov her.  Erstat 120-150% af tabt væskemængde indenfor 4 timer efter træning

 

Kilde: Team Danmark