fbpx
NORDIC RACE FYLDER 10 ÅR

10 ÅR MED NORDIC RACE

Når vi tænker tilbage på de sidste 10 år med Nordic Race, tænker vi på alle de mennesker der har været igennem vores løb. Nogle har lavet minder for livet med venner, kollegaer og familie, imens andre har rykket grænser de troede var sat i cement.

Det mener vi er værd at fejre, og det gør vi bedst ved at give tilbage til alle jer der troligt møder op hvert år, klar på nye spændende forhindringer. Vi afholder derfor vores største konkurrence til dato, imens vi tager et kig tilbage i tiden på hvor det hele startede, og hvor langt vi er kommet siden.

Video fra 2014

RELGER & PRÆMIEOVERSIGT

Reglerne er meget simple og lavet netop for at give tilbage til alle der har en Nordic Race billet. Har du ikke købt din endnu, kan du stadig nå at være i en konkurrence helt til og med mandag d. 11 kl. 10 hvor vi udtrykker den sidste vinder blandt alle der har en billet. Den første udtrækning sker allerede nu på tirsdag d. 5. April kl. 10.

Nedenfor kan se alle de fede præmier 😱

MANDAG

VINDER:
Nicolai Hougaard

TIRSDAG

VINDER:
Oskar Jonasson

ONSDAG

VINDER:
Line B. Carstensen

TORSDAG

VINDER:
Zune C. Christoffersen

FREDAG

VINDER:
Celine D. Schmidt

LØRDAG

VINDER:
Bjørn Markmann

SØNDAG

VINDER:
Emilie G. Peitersen

Nordic Race udvikling

Nordic Race blev oprindeligt stiftet som et hobby projekt i 2012, af tre soldaterkammerater med hang til action og adventure aktiviteter. Vi ville skabe et løb, hvor man virkelig følte sig brugt i kroppen, når man passerede målstregen. Fysisk udmattelse og mental sejr, skulle dengang såvel som i dag, være følelsen den deltagende stod tilbage med. Første løb var succesfuldt og blev taget ekstremt positivt i mod af de deltagende, hvorfor der allerede året efter blev afviklet 5 løb, fordelt rundt omkring i Danmark.

For hvert år der går bliver vi klogere på hvad der virker, og hvad der skal justeres. Vi præsentere hvert år en udgave a Nordic Race der er ambitiøs og professionel end året før. Vi nørder sportsgrenen og forhindringerne ned til mindste detalje, så vi kan levere den bedst mulige oplevelse til flest mulig mennesker.

Medaljer

Vi vidste fra starten at det var vigtigt med en medalje, ikke kun som en præmie for at have gennemført, men som et minde om hvad du klarede dig igennem. Så alle der gennemførte et Nordic Race bagefter kunne kigge på den hængende på deres væg og blive mindet om at de kan klarer alverdens vilde udfordringer.

Den første medalje vi lavede til Nordic Race i 2012 er omtrent samme størrelse som de nøgleringe vi i dag sælger i shoppen. Vi har altid lagt vægt på at udvikle medaljen, med respekt for brandet og genkendeligheden ved dødningehovedet. Hvis du ser en fed medalje eller har en ide til næste sæsons race bling – så tag endelig kontakt til os.

GÅ ALDRIG NED PÅ GREJ! 

Tilbage i ’12, da vi startede Nordic Race, tænkte vi ikke på merchandise. Slet ikke. Det eneste man kunne anskaffe sig var en hvid standard t-shirt af bomuld. Den var ikke noget særligt, hverken design- eller kvalitetsmæssigt, det indrømmer vi gerne. Den kunne klare én, måske endda to gange i vaskemaskinen, inden den mistede sin pasform fuldkommen. Kvaliteten er heldigvis blevet bedre siden da!

I dag har vi en bred vifte af fede og iøjnefaldende merchandise produkter, som tilkendegiver hvilken bedrift det er at deltage i, samt gennemføre, Nordic Race. Kvaliteten på produkterne er god, samtidig med at priserne holdes på et minimum.

Få fingrene i noget Nordic Race grej og vis omverdenen hvor cool du er – for det er ok at blære sig! 😉

Hvem løb Nordic Race anno 2012?

Hvem løb Nordic Race anno 2012, og hvem løber i år? Du har måske lagt mærke til det. Vi har i hvert fald! Målgruppen har ændret sig markant i årenes løb. Tilbage i 2012 var der stort set ikke kvinder med til Nordic Race. Det var nærmest en uskrevet regel at denne type konceptløb, også blev kaldt mandeløb. Faktisk var den procentvise fordeling hele 90/10 i mændenes favør. Heldigvis fik vi, på ganske få år, aflivet denne myte og vendt billedet på hovedet. OCR er for alle og det afspejler sig heldigvis hos de deltagende. Alle aldre kan deltage og vi se mere eller mindre lige fordeling blandt kønnene. Hvem ved, måske der med tiden er flere kvinder som deltager, end mænd.

Forhindringer

Gennem 10 år har vi afprøvet og fintunet vores forhindringspakke, så den er både innovativ og kvalitet for deltagerne. Det startede med naturlige forhindringer vi fandt, når vi planlagde ruten, tilføjet en række simple forhindringer i materialer indkøbt i nærmeste byggemarked. I dag har bygger vi forhindringernes fundament i vores eget stillads, og tilføjer greb og andre genstande, som vores teknikere har skabt på vores værksted. Forhindringerne er det helt store omdrejningspunkt i Nordic Race, så der bliver naturligvis lagt en del kræfter i udviklingen af disse.

VENNER SIDEN DAG ÉT! 

Gode venner. Det er vigtigt at have. Specielt når man som nye eventmagere forsøger at skabe sig et navn inden for branchen. Red Bull er vores ældste ven af huset og har siden begyndelsen lagt tillid og troskab i produktet Nordic Race. De har været med siden begyndelsen, helt tilbage fra 2012, hvorfor vi udover egen fødselsdag, ligeledes kan fejre 10 års partnerskab med Red Bull.

Red Bulls engagement hos Nordic Race har været under evig udvikling. I 2012 leverede Red Bull energidrik og et telt til udlevering af startnumre. Derefter har samarbejdet taget fart, og Red Bull har således både leveret spektakulære forhindringer og spændende sæsontiltag til Nordic Race. Eksempelvis havde Red Bull i 2016, i anledning af de olympiske lege, indlagt 100m hækkeløb som en forhindring, midt på Nordic Race ruten.

I dag er Red Bull forhindringen WINGS en signatur for Nordic Race og udgør selve afslutningen af ruten, inden man kan krydse målstregen og lade sig hædre. WINGS er blevet et målbart parameter i dansk OCR, hvorfor både konkurrerende OCR udbyder og træningsfaciliteter benytter og får installeret, lignende konstruktioner.

Red Bull er forankret i dansk OCR, og har været det siden dag ét. De er med til at sikre udvikling med høj kvalitet for øje, hvorfor vi i fremtiden vil stifte bekendtskab med endnu flere iøjnefaldende tiltag.

Tak for årene der er gået, vi ser frem til de kommende.

Den nye elite

Deltagerne bliver bedre og bedre for hvert år der går. Tilbage i 2012 var der ikke noget eliteheat. Der var heller ikke forhindringskategorier, dommere ved forhindringerne eller eliteveste at løbe rundt i.

Med andre ord, er alt det elitære som Nordic Race også er, noget vi har skabt i tæt samarbejde og udvikling med vores loyale deltagere.

Nordic Race er blevet mere sportsligt med årene. Tilbage i de unge år havde vi blandt andet en forhindring, hvor man skulle kæmpe sig igennem en horde af amerikanske fodboldspillere, som stod klar til at uddele tacklinger. En forhindring som vi valgte at skrotte, da den ikke var sportsligt målbar for de deltagende. Vi ville gerne højne netop det sportslige aspekt af OCR, hvorfor vi kom op med kategorierne SPEED – STRENGTH – TECHNIQUE. Hver forhindring skal hænge sammen med en kategori, for at bevare integriteten i løbet.

I takt med at vi prioriterede det sportslige, oplevede vi også at deltagerne fik en øget interesse for at træne op til, samt deltage i, enten ELITE eller QUALIFIERS. For at holde kvaliteten oppe i divisionerne (herre + dame) har vi plads til 50 af hvert køn. Resten kommer i det vi kalder QUALIFIERS, hvorfra de resultatmæssigt skal bevise at de er gode nok til at begå sig i ELITE. Til hvert løb modtager vi i omegnen af 200 ansøgninger, til halvt så mange pladser. Det er en udvikling vi både er glade for, men også stolte af at have været en del af.

I dag er Nordic Race ELITE velrenommeret i det globale OCR-miljø for at skabe nogle af sportens bedste atleter. Nordic Race er kvalifikationsgivende event til verdensmesterskaberne OCRWC (Obstacle Course Racing World Championship), såfremt man deltager i ELITE, samt får et TOP20 resultat i sin division. Danmark har i en årrække været den bedst præsterende europæiske nation til VM, kun overgået af USA og Canada, hvor sporten er væsentlig ældre end i Danmark.

Video fra 2021

DANMARKS BEDSTE TEAMBUILDING?? 

Nordic Race og OCR generelt er måske Danmarks bedste sociale oplevelse, for vennerne eller kollegerne!

For 10 år siden var det ikke holddeltagelse der prægede vores løb. Det var enkelte vovehalse som skulle prøve kræfter med det ekstreme konceptløb. De senere år har dette billede dog ændret sig markant, og i dag ser vi rigtig mange holddeltagere. Faktisk ser vi virksomheder deltage med hold på op til 100 personer. Men hvorfor er det blevet så populært?

Nordic Race udfordrer den enkelte løber på flere forskellige parametre, eksempelvis styrke og teknik. Vi kan ikke alle sammen være gode til det hele, så her er det helt fantastisk at være på et hold, hvor man kan hjælpe og støtte hinanden gennem løbet. En hestesko, et skub bagi, en håndsrækning osv. Der er behov for det hele til Nordic Race! Den fysiske kontakt mellem venner og kolleger skaber et bånd og en relation, som er langt mere brugbar og relevant, end man kan opleve ved de mere traditionelle løb, hvor der ikke indgår forhindringer. Man både hjælper og bliver hjulpet selv. Udover det sociale aspekt er det bare hamrende sjovt og udfordrende for alle!

VI ER TILBAGE! 

Efter to år med nedlukninger er vi endelig tilbage, på en af vores ældste destinationer, nemlig Amager Strandpark. Dette klassiske Nordic Race har i den grad været savnet, men vi glæder os til at sparke døren ind til et nyt kapitel på stranden – uden Corona!

Er det virkelig så længe siden, tænker du. Ja, det er det faktisk. Vi var så heldige at få lov til at afvikle løb på Refshaleøen i 2021, men løbet på Strandparken har desværre ligget i samfundsnedlukkede perioder. Men nok om det, NU ER VI TILBAGE!

Video fra 2021

Hvad har vi så brugt tiden på, tænker du. På at blive bedre til at være os, er svaret. Og hvad skal det så sige. Det vil sige at vi har skruet på de knapper, der lige giver eventet en tand højere kvalitet. Vi har finjusteret de små detaljer. De detaljer som gør en forskel for deltagerens oplevelse og som adskiller Nordic Race fra øvrige OCR løb.

Vi har også brugt tiden fornuftigt i værkstedet, hvor vi har opdateret eksisterende forhindringer, som havde brug for ny energi. Derudover har vi skabt en række nye forhindringer, som vi glæder os til at vise frem! De nye forhindringer kræver både teknisk snilde, råstyrke og hurtige hænder. Blandt andet ser vi frem til forhindringen PRISON, som bringes i samarbejde med Kriminalforsorgen. På denne forhindring skal de deltagende klatre sidevejrs på et gitter, som simulerer indersiden af et fængsel.

Prøv kræfter med PRISON og de øvrige nye forhindringer, når Nordic Race anno 2022 løber af stablen d. 14 maj 2022 på Amager Strandpark til Copenhagen Beach.