fbpx
Sæt et SMART mål, du kan opnå!

Har du også problemer med at få fuldført og opnået dine mål? Så er det formentlig, fordi du ikke tænker SMART.

Forskning viser, at SMART-metoden forøger chancerne for, at du opnår dine mål markant. SMART står for Specifikt, Målbart, Aktualisérbart, Relevant og Tidsbegrænset.

 

Specifikt: Dit mål skal altid være fuldstændig klart defineret. ”I 2022 vil jeg motionere mere” får dig sjældent op af sofaen og ud at løbe på en grå, kold regnvejrsmorgen. Sæt et specifikt mål! Fx ”i 2020 vil jeg kunne løbe X antal kilometer på X antal minutter”.

 

Målbart: Et mål er ret ringe, hvis der ikke er en konkret målstreg. Du skal kunne måle, følge og evaluere din udvikling og dine resultater. I forlængelse af det specifikke kan du fx dele dit samlede mål op i delmål og sige: “i februar måned skal jeg kunne løbe X antal kilometer på X antal minutter, for at sikre at jeg ved årets slutning når mit samlede mål”.

 

Aktualisérbart: Vær ærlig overfor dig selv. Hvad kan du overkomme? Hvad er realistisk? Det skal naturligvis stadig være en udfordring, men en realistisk udfordring. Vær ambitiøs, men ikke overambitiøs – det kan risikere at knække din motivation.

 

Relevant: Sæt et mål, der betyder noget for dig! Noget der motiverer dig. Det kan være, at du skal gennemføre dit første Nordic Race. Eller at du skal klare den ene forhindring, der voldte dig besvær sidste gang. Så længe det er relevant og motiverende for dig, er det et godt mål!

 

Tidsbegrænset: Udover at din målsætning skal være målbar, så skal den også have en tidsbegrænsning. En klar deadline og målstreg sikrer, at du holder dig fokuseret og ikke udskyder din træning. Du kan fx vælge målstregen til Nordic Race – Copenhagen Beach d. 14/5/2022, Aarhus d. 18/6/2022 eller Copenhagen Urban d. 3/9/2022.

 

FIND DIT MÅL HER

 

Vi glæder os til at se dig opnå dine mål!