fbpx
Alt du skal vide om Nordic Race løb

Hvad er OCR?

Den engelske forkortelse OCR står for Obstacle Course Racing. Oversat direkte til dansk, er det forhindringsbaneløb, eller i hverdagssprog: forhindringsløb. Som ordet antyder, handler det altså om et løb med en række forhindringer undervejs. I dag er forkortelsen OCR internationalt anerkendt og benyttet som titlen for sportsgrenen. OCR er dog meget mere end bare at klare nogle forhindringer undervejs i et løb. Det handler også om at rykke sine grænser, sætte personlige mål og skabe livslange minder med venner og kollegaer.

Hvem kan deltage?

Alle kan deltage i vores løb! OCR startede med at være en mandsdomineret sport, hvor mændene primært var løbere i god fysisk form.
Men i dag er der ligelig fordeling mellem deltagende kvinder og mænd. Diversiteten blandt de deltagende er enorm, og ALLE kan gennemføre løbet samt have det sjovt undervejs – uanset alder, højde og fysisk form.

Dog SKAL børn under 15 år løbe sammen med en voksen. Vi har hvert år hele familier der løber Nordic Race sammen, mens andre vælger at tage de helt små med til Hero Run.

Skal man ikke være trænet?

Man behøver ikke være supermand for at deltage, men vi anbefaler at have trænet en smule inden. Du kan med fordel læse vores artikel omkring verdens mest effektive løbetræning her.

Du kan også tilmelde dig vores Trails løb op til Nordic Race. Det er et rigtig godt springbræt til dem, som overvejer deres første OCR løb.

Her får du steppet dit motionsløb lidt op, imens du kommer ud og ser naturen fra en anden side. Læs mere her.

Forhindringer 

Forhindringerne til på vores 5 km lange bane er designet til at teste din mentale og fysiske styrke. De 25 – 30 forhindringer der er til hvert løb er i konstant udvikling, og bliver løbende skiftet ud med nye spændende udfordringer. Skal du være klar til at erobrer dem alle på løbsdagen, bliver du nødt til at kende dem alle ud og ind.

Se dem her.

Strafferunde

Der er taget hensyn både til den forskellig muskelmasse vi har kønnene imellem ved at have forskellig vægtklasser ved udvalgte forhindringer, og samtidig er der sat straf runder op på de sværeste forhindringer.

Ikke den største vandhund?

Det skal ikke stoppe dig fra at kunne deltage, bare fordi du ikke er den største vandhund i verden. Du kan blot springe forhindringer over der udfordrer en grænse du ikke er klar til at rykke den dag.

 

Kan jeg deltage alene?

Du kan sagtens deltage alene. Vi ser altid et stort sammenhold blandt de deltagere, som har tilmeldt sig alene. Derfor skal du ikke være bekymret for ikke at klare en forhindring, da alle hjælper alle. 

Hvis I er flere, som vil deltage sammen, kan I tilmelde jer som et hold. 

Desuden tilbyder vi firma events, hvor sammenhold og teamwork bliver styrket. Læs mere her.

 

Kan jeg deltage i Nordic Race uden at løbe?

Du kan tilmelde dig som frivillig til vores crew her. Og optjene en fribillet til vores kommende løb. Samtidig er event pladsen åben for alle, så har du kæreste, ven eller kollega der deltager kan du altid komme forbi og heppe på dem.

 

 

Tøjvalg

Så lidt, så let og så tætsiddende som muligt. Du skal kunne holde ud at transportere dit drivvåde tøj op og ned ad forhindringerne. HUSK at løst og flagrende tøj har det med at sidde fast i pigtråd.

Tag sko på, du kan holde ud at løbe i.

 

 

Hvad skal du gøre nu?

Tag udfordringen op! Tilmeld dig et af vores events. Og få en uforglemmelig oplevelse.

Du kan tilmelde dig vores nybegynder-heat lige her. Så bliver du og resten af holdet guidet og hjulpet igennem banen af en erfaren OCR-atlet..

OBS: Priserne stiger jo tættere vi kommer på løbet. Så skynd dig at få fat i din billet.