fbpx

Sådan holder du motivationen oppe, når du kører sur i træningen.

Sådan holder du motivationen oppe, når du kører sur i træningen.

Du kender det. Du starter op på et nyt mål, et nyt træningsprogram, et nyt projekt. Motivationen er i top, og det går strygende. Lige indtil…

De første uger er gået, og nu rammer hverdagen… og det er her, at rigtig mange af os oplever, at luften går lidt af ballonen, og at motivationen daler.

Her er 5 gode råd til dig, der vil undgå at gå i stå på grund af manglende motivation:

 

#1: Mind dig selv om, hvorfor du startede! 💭
Når alting synes mørkt og trist, så tænkt tilbage til dit udgangspunkt. Hvorfor startede du? Holder årsagen fortsat. Se hvor langt du er kommet. Hvis du har kunne klare de første uger, så kan du også klare de næste – og inden længe bliver det ren rutine, og så er det hele meget lettere. Be strong and carry on!

 

#2: DJ, turn it up! 🔊
Musik kan være magisk, når det handler om motivation. Lav en ny playlist til din træning og saml de numre, som får dig op ad sofaen og ud ad døren. Der skal være smæk på! Studier viser at musik er en fremragende træningsmakker, og kan booste din udholdenhed med helt op til 15%.

 

#3: Vanedyret! 😌
Gør det til en standard i din hverdag at få klemt noget træning ind, når der er tid til det. Om du har tid til en time den ene dag og 30 minutter den næste betyder ikke det store. Lidt har også sin ret, og det vigtige i denne sammenhæng er, at du får lavet bare et eller andet. Når træning er blevet til vane, begynder det for alvor at blive prioriteret i kalenderen. Herefter kører motivationen næsten af sig selv!

 

#4: Flokdyret! 👯‍♀
At sætte et fælles mål med en ven, eller bare lave en fast træningsaftale sammen med en makker, er måske det mest effektive, du overhovedet kan gøre! På den måde kan I motiverer hinanden, holde hinanden oppe på jeres aftale og eliminere muligheden for at finde på undskyldninger for, hvorfor det ikke liiige er så godt i dag.

 

#5: Sørg for at have et SMART mål! 📝
Når det kommer til motivation, er det altafgørende at have en klar målsætning. Du skal have noget, som du arbejder henimod, og en ambition du gerne vil opnå. Sæt dit mål med SMART-metoden, som forskningen viser er den klart mest effektive. Du kan læse mere om SMART-mål her.

 

Sæt dig et SMART-mål